Castraveti in otet

de AndreeaMaria in Muraturi, 29 Oct 2010 | 7630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de castraveti
  • 1 litru de otet
  • hrean
  • usturoi
  • marar uscat
  • boabe de piper si de mustar
  • sare
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

La 1 litru de otet se pun 3 litri de apa. La fiecare litru de lichid se adauga o lingura de sare si una de zahar. Se mai pun 2 linguri de sare in plus (ex: 1litru de otet + 3 litri de apa = 4 litri de lichid => punem 4 linguri de sare si 4 linguri de zahar + 2 linguri de sare ) Se pune la fiert pana da in clocot,apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca putin; se toarna apoi in borcanele umplute astfel:

 in fiecare borcan se pune jumatate de lingurita de boabe de mustar,4-5 boabe de piper,un catel de usturoi,2-3 fasii de hrean,o crenguta de marar uscat si castraveti.

TIPS-URI

1

Nu uitati sa stergeti capacele borcanelor cu spirt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogasari in otet (reteta Motan)