Castraveti in otet

de Ancutsa in , 22 Iun 2018 | 2523 vizualizari

 

Castraveţi în oţet cu ceapă, mărar şi mirodenii, după o reţetă pe care am învăţat-o de la mama.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg castraveţi
  • 1 l apă
  • 200 ml oţet
  • 2 linguriţe sare
  • 1 lingură zahăr
  • o ceapă albă
  • câteva foi de dafin
  • boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar de la Delikat
  • câteva flori de mărar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

 

Se spală bine borcanele.

Se spală castraveţii şi se aşază în borcane. Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar.

Se pun la fiert apa cu oţetul, zahărul, sarea (eu păstrez proporţia 2 linguriţe cu sare la un litru de apă) şi foile de dafin, iar din momentul în care încep să fiarbă se lasă câteva clocote (asta înseamnă cam 7 minute).

Se aşază cuţite sub borcane ori se pun borcanele pe chiuvetă (ca să nu crape). Se toarnă lichidul fierbinte în borcane. Se pun deasupra flori de mărar, se îndeasă cu grijă şi se pun tijele de la mărar astfel încât să ţină bine castraveţii. Se pun capacele la borcane, apoi se ţin întoarse cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie până se răcesc. Se depozitează la loc răcoros.

Eu am obţinut 3 borcane.

 Poftă Bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon