Castraveti in saramura

de Sim0na in Muraturi, 28 Oct 2012 | 7215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,8 kg castraveti
  • boabe de mustar
  • boabe de piper negru
  • foi de dafin
  • morcov
  • catei de usturoi
  • ardei iute
  • crenguta de visin
  • hrean
  • sare gronjoasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in saramura:

Castravetii bine spalati, i-am pus intr-un vas. Am pregatit saramura – 50 g sare la 1 litru de apa – in cazul meu 2 litri de saramura. Saramura fierbinte am pus-o peste castraveti, apoi am acoperit cu un capac si am lasat pana a doua zi.

In ziua urmatoare am aruncat saramura, am spalat castravetii si i-am asezat in borcane. Printre ei am pus bucati de morcov, catei de usturoi, bucati de ardei iute, boabele de piper si de mustar, cate 1 frunza de dafin la fiecare borcan, cate o bucata de hrean si cate o crenguta de visin cu frunze.

Am pregatit o alta saramura – in aceeasi concentratie – 50 g sare la 1 litru apa. Saramura fierbinte am turnat-o peste castraveti, apoi am sigilat borcanele si le-am lasat sa se raceasca  intr-o patura pana a doua zi.

Se pot consuma dupa cca 4-5 saptamani.

Mie mi-au iesit 4 borcane de 800 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos de mustar cu otet