Castraveti la otet (pentru iarna)

de Dya Daniela Andrei in Muraturi, 3 Sep 2014 | 6089 vizualizari

 

Aceasta este reteta pe care o pregateste mama mea in fiecare an si cu care nu da gres niciodata. Nu se adauga nici un fel de conservanti, aspirine sau mai stiu eu ce.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg castraveti mici (pentru a ii putea aseza in borcanase)
  • 2-3 cepe potrivite
  • 2-3 morcovi
  • 1,5 l otet
  • flori de marar
  • boabe de piper si de mustar
  • cate o lingurita cu sare (de bucatarie) si o alta de zahar pentru fiecare borcan in parte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti la otet (pentru iarna):

Spalam castravetii, foarte bine, cu apa rece.

Legumele (ceapa si morcovii) se curata de coaja si se taie in felii/rondele.

Se asaza castravetii in borcanase impreuna cu legumele, florile de marar, boabele de piper si mustar.

Se presara sarea si zaharul (cate o lingurita pentru fiecare borcanas), se adauga otetul (cam un sfert din capacitatea borcanului) si se completeaza cu apa. 

Se asaza apoi toate borcanele intr-o cratita mai mare, umpluta cu apa, si se fierb la foc mic, pentru 30-40 de minute.

Dupa racirea completa, se depoziteaza in camaruta bucatarasului. :)

TIPS-URI

1

Cantitatile pentru legume si condimente sunt orientative. Se adauga dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti la otet (pentru iarna)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate