Castraveti murati in otet

de Retete cu Margareta Cismasiu in Muraturi, 25 Sep 2014 | 3239 vizualizari

 

Am tinut neaparat sa pun castraveti la murat in otet pentru ca ,iarna,sunt deliciosi langa fripturi,tocane sau alte mancaruri,dar sunt nemaipomeniti in salata de boeuf.Aceasta reteta o am de la mama mea si o fac de multi ani.Castravetii sunt dulci-acrisori si crocanti,intr-un cuvant,deliciosi.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa,
  • 1 cana otet,
  • 3 ling sare (se pune 1 ling de sare la 1l de lichid),
  • 6 ling zahar (se pun 2 ling zahar la 1 l lichid),
  • boabe de piper,
  • boabe de mustar,
  • hrean,
  • foi de dafin,
  • o legatura marar integ uscat,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • o ceapa taiata felii,
  • 2-3 morcovi.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in otet:

  Se aleg castraveti sanatosi,proaspeti, cat mai mici.Se spala,se curata de codite si se cladesc in borcane.Pe fundul fiecarui borcan se pun cateva ramuri de marar uscat si 1-2 catei de usturoi.Spatiile goale dintre castraveti se umplu cu hrean,fasii de morcov,rondele de ceapa.Vor fi delicioase,murate,alaturi de castraveti.

Intr-un vas se pune la fiert apa cu otetul,zaharul,sarea,piperul,mustarul,foile de dafin pana se topeste zaharul si sarea.Cand clocoteste,se toarna peste castraveti.Borcanele se inchid ermetic si se pun la fiert la bain- marie.Se fierb aproximativ 15 min din momentul cand incepe sa clocotesca apa.In borcane se vor forma bule de aer,iar castravetii isi vor schimba culoarea din verde in maroniu-verzui.Se scot borcanele din apa,se verifica capacele si se pun in paturi la racit.

Intr-o luna castravetii sunt buni de mancat.

TIPS-URI

1

Cantitatile se pot mari in functie de cantitatea de castraveti,pastrandu-se proportiile.

2

Daca nu va plac castravetii mai dulci,puteti reduce din cantitatea de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti la otet (pentru iarna)