Cataif cu frisca

de Miha in Dulciuri, 19 Mai 2009 | 11879 vizualizari

 

Pur si simplu delicios

 

INGREDIENTE

  • 250 g taitei (cat mai subtiri)
  • 50 g unt
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • 500 ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif cu frisca:

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem din cand in cand.

Cat timp se coc taiteii se prepara siropul din zahar,apa si esenta de rom,care se toarna mai apoi,asa fierbinte cum e, peste taiteii rumeniti.
Se da din nou la cuptor si se coace pana se "leaga" taiteii si totul devine ca un blat.
Dupa ce s-a racit se acopera cu frisca batuta.

Se da la frigider pentru cateva ore,dupa care se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Miha 1

20.05.2009, 21:59

Anca,sunt taitei subtiri cu ou de la Boromir. Cred ca mai am o punga,ii fac o poza imediat.

rivka 1

01.06.2010, 21:32

oooo asta e cataiful din la medeleni? dar de ce in carte zice ca mirosea peste mirosul de sarmale a cataif , ca acoperea mirosul sarmalelor, si danutz ca sa fie ca si Herr Director a refuzat desi il inebunea mirosul si s-a multumit cu sarmalele.
oare o fii acelasi ) eu mi-am imaginat intotdeauna ceva asa cu o umplutura cu mere coapte sau scortisoara, ceva care miroase foarte puternic aromat.
Oricum o sa-l fac!

babi5 1

25.05.2014, 16:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

ieri la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort inima