Cataif cu frisca

de Miha in Dulciuri, 19 Mai 2009 | 11832 vizualizari

 

Pur si simplu delicios

 

INGREDIENTE

  • 250 g taitei (cat mai subtiri)
  • 50 g unt
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • 500 ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif cu frisca:

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem din cand in cand.

Cat timp se coc taiteii se prepara siropul din zahar,apa si esenta de rom,care se toarna mai apoi,asa fierbinte cum e, peste taiteii rumeniti.
Se da din nou la cuptor si se coace pana se "leaga" taiteii si totul devine ca un blat.
Dupa ce s-a racit se acopera cu frisca batuta.

Se da la frigider pentru cateva ore,dupa care se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Miha 1

20.05.2009, 21:59

Anca,sunt taitei subtiri cu ou de la Boromir. Cred ca mai am o punga,ii fac o poza imediat.

rivka 1

01.06.2010, 21:32

oooo asta e cataiful din la medeleni? dar de ce in carte zice ca mirosea peste mirosul de sarmale a cataif , ca acoperea mirosul sarmalelor, si danutz ca sa fie ca si Herr Director a refuzat desi il inebunea mirosul si s-a multumit cu sarmalele.
oare o fii acelasi ) eu mi-am imaginat intotdeauna ceva asa cu o umplutura cu mere coapte sau scortisoara, ceva care miroase foarte puternic aromat.
Oricum o sa-l fac!

babi5 1

25.05.2014, 16:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de fructe de padure