Ceafa de porc aromatizata, cu tagliatele de legume si piramida de bulgur cu orez negru

de nico15 in Porc, 16 Feb 2014 | 5953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati ceafa de porc
  • 100 g de bulgur
  • 100 g de orez negru
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 felii de bacon
  • ½ de pastarnac
  • Seminte de rosii si sirop de rodii
  • 2 cepe
  • Sos soia
  • 3 g de praf de curry
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cartofi unt
  • Marinada:
  • 100 ml de vin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 steluta de anason
  • 1 frunza de dafin
  • Sare
  • Piper
  • Ulei
  • 20 ml otel de vin
  • Cimbru/tarhon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc aromatizata, cu tagliatele de legume si piramida de bulgur cu orez negru:

Punem bucatile de carne la marinada si le lasam 2-3 ore, dupa care le stergem bine si le vom trage in tigaie la foc iute in unt si ulei, doar cateva minute cat sa prinda culoare pe ambele parti. Dupa care lasam putin in asteptare.

 Curatam cartofii si ii feliem potrivit, facem un pat de cartofi si adaugam bucatile de carne peste, punem supa de legume si putin vin si dam la cuptor pentru 35 de minute, verificam daca este facut se poate scoate daca nu mai lasam 5-7 minute, incercati.

 Tocam cele doua cepe, vom folosi una la bulgur cealalta la orez, te tocam marunt si le sotam in unt si ulei. Punem apa la incalzit si punem pentru 10 minute bulgurul, il scurgem si il adaugam peste ceapa sotata, adaugam putin sirop de rodie si un praf de sare dar nu prea mult.

 Punem si orezul negru la fiert, atentie ca va iesi culoarea sa nu va speriati, acesta il adaugam peste ceapa adaugam apa si il lasam sa fiarba, pana este facut.

 Luam legumele le spalam le curatam, le spalam din nou le taiem julien subtire dupa care le tragem la tigaie in putin ulei, adaugam sos de soia si un praf de curry, acestea trebuie sa ramana al dente.

 Pregatim si baconul il facem crispi si de asemeni si cipsul de pastarnac.

 Pregatim si un dressing care sa acompanieze preparatul nostru din: unt, ulei,  vin rosu, sirop si seminte de rodii, sare, boia afumata si tarhon maruntit bine.

 Amestecam bulgurul cu orezul, tagliatele vor fi in top, punem bucata de carne alaturi.

 Strecuram sosul si putem servi ca in imaginile alaturate.

 Pofta Buna

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc aromatizata, cu tagliatele de legume si piramida de bulgur cu orez negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu sos de rodii