Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper

de nico15 in Porc, 25 Mai 2017 | 2481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de ceafa
  • ulei
  • praf de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • vin alb
  • ceapa
  • piper rosu
  • 500g (5 cartofi aproximativ)
  • unt
  • rozmarin
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper:

Cartofii se curata de coaja si se spala, dupa care se vor rade pe razatoarea mare, se adauga sare, piper.  Radem si usturoiul marunt si il adaugam peste cartofi, saram, adaugam si rozmarin.

Intr-o tigaie cu maner detasabil si non-aderenta, adaugam putin unt si ulei, punem cercul de décor, rotund sau patrat si adaugam cartofii in forma. Lasam 10 minute, dupa care luam de pe foc, incercam sa vedem daca se tine bine compozitia, daca este déjà formata, scoatem  forma, adaugam hartie pergament in tigaie si intoarcem cu cealalta parte in sus, pentru a se rumeni. Dam la cuptor inca 25 de minute.

Scoatem de la cuptor si adaugam garnitura la preparatul nostru, ceafa de porc cu cartofi rosti si sos de piper.
Ceafa de porc se va marina, punem: ulei de masline, boia afumata, cimbru, sare, piper si praf de usturoi. Masam bine si adaugam si putin vin alb, lasam minim doua ore la rece. Dupa expirarea timpului, luam bucata/bucatile de carne si le vom pune intr-o tigaie cu putin ulei. Le vom praji pe ambele parti, pana prinde culoare carnea. Dupa aceea, vom transfera carnea si lichidul rezultat intr-o tava, mai adaugam ulei, vin alb, cimbru, boia si dam la cuptor 20-25 de minute, verificam si daca este facuta carnea, o luam de la cuptor, lasand-o in asteptare. 

Luam o ceapa si o tocam foarte marunt, o sotam, iar peste adaugam juice-ul din tava in care a fost carnea, lasam sa fiarba. Dupa ce a scazut suficient, strecuram si pasam bine. Adaugam boabele de piper rosu zdrobit si mai lasam 5 minute sa fiarba. 

 La final, in sosul rezultat, adaugam un cub de unt. Gustam, daca mai trebuie sare si piper, asezonam. Decoram ca in imaginile alaturate.  Retetei ii trebuie destul de mult timp de pregatire, datorita marinarii carnei, dar puteti sa puneti carnea mai devreme la marinat si va veti calcula bine timpul de preparare. Este un deliciu. Pofta buna!

www,reteteleluisupernico.blogspot.com; www.transilvaniahostel.blogspot.com

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas cu carne de porc