Ceafa de porc in bere

de Adele in Porc, 19 Apr 2015 | 4179 vizualizari

 

Zi de Duminica ..deci nu-mi puteam nici prin gand ..permite sa le servesc doar un orez acolo ..asa ca am pregatit o ceafa de porc in bere..peronal nu ma prea omor cu leguma preferita a Clementinei :))))) ..dar azi am servit si eu cu pofta ;;)

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de ceafa cu os.
  • 500 ml bere.
  • rozmarin.
  • sare.
  • piper.
  • usturoi.
  • 3 linguri de mustar .
  • 2 linguri ulei de masline.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc in bere:

Carnea se pune la marinat in bere cu usturoi,sare,piper si rozmarin, se acopera si se lasa la rece cateva ore bune

Cand e momentul pregatirii ,se ia de la rece si se scoate pe o farfurie,se pune o tigaie pe foc si se unge cu ulei (nu prea mult) se lasa la incazlit si se pune carnea ,se sigileaza pe ambele parti ,dupa care se adauga mustarul ,uleiul si cateva linguri din zeama in care a fost tinuta carnea.

Se lasa cateva minute dupa care cu ajutorul unei linguri se extrag cateva linguri din sosul format.Se lasa cu un capac acoperita 2-3 minute pana se rumeneste bine pe ambele parti.

Noi am servit alaturi de orez cu legume si salata .

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pate pregati si pe gratar sau la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc in bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga in straturi