Ceafa de porc la tava

de delia64 in Porc, 26 Mar 2014 | 4597 vizualizari

 

Daca vreau sa vad zambete pe felele familiei mele le gatesc asa ceva !!!

 

INGREDIENTE

  • o bucata ceafa de porc
  • 5 cepe
  • 3 ardei kapia
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ketchup de casa
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 50 ml. ulei
  • o cana apa
  • un pahar vin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la tava:

Se spala ceafa si se pune intr-o cratita cu ulei  incins, se intoarce pe toate partile carnea pentru a se inchid porii si sucul sa ramana in interiorul cefei .

Adaugam ketchupul , sare , piper , boia si ceapa , usturoiul si ardeiul taiate marunt , punem si o cana de apa , acoperim cratita cu un capac si lasam sa fiarba incet aproximativ 40 de minute .

Intepam ceafa cu furculita si daca intra usor in carne scoatem ceafa si o taiem felii la grosimea dorita  , le asezam intr-o tava .

Legumele le facem pasta cu ajutorul blenderului  si le desertam peste feliile de ceafa in tava si un pahar de vin . 

Incalzim cuptorul si introducem friptura la temperatura de 200 grade pana capata carnea o crusta rumena  , aproximativ 20 de minute .

Se serveste cu piure de cartofi si salata de rosii si  castraveti sau cu muratura preferata .

Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Asfel pregatita friptura este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (17)

delia64 1

26.03.2014, 19:13

Va multumesc pentru aprecieri !!!

Rocsi 1

26.03.2014, 19:37

Mmm ce buna

botcrina 1

03.04.2014, 21:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]