Ceafă de porc marinată cu orez la cuptor

de ionix in Porc, 1 Noi 2010 | 13019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru ceafa marinata:
  • circa 1 kg de ceafa
  • 3 linguri cu mustar
  • cimbru
  • sare, piper
  • doua linguri cu ulei
  • Pentru orez: 
  • 600 ml apa
  • sare, piper alb
  • o lingura cu ulei
  • alte ingrediente:
  • o ceapa mare
  • 6 catei de usturoi
  • doua foi de dafin
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafă de porc marinată cu orez la cuptor:

Fierbem mai intai orezul si apoi facem marinata.

Preparare marinata:

Se spala bine carnea si se taie in felii mai groase. Se amesteca mustarul cu uleiul, sare, piper si cimbru si omogenizam. Cu acest amestec ungem feliile de ceafa, le puneam intr-un bol, acoperim bolul si dam la frigider pentru 20 de minute. Dupa ce a stat la marinat, asezam bucatile de ceafa intr-un vas yena si turnam apa peste ele... cat sa le acopere. Deasupra punem ceapa taiata solzisori, usturoiul taiat feliute, presaram putina sare si foile de dafin.

Dam la cuptor la foc mic cam vreo o ora si jumatate apoi dam la foc mediu si lasam pana se rumenesc. Cand carnea este rumenita o scoatem pe o farfurie, asezam orezul si peste orez punem carnea. Vasul il acoperim cu folie de aluminiu si bagam iar la cuptor, la foc mic, pentru inca 10-15 minute. Se serveste cald cu muraturi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafă de porc marinată cu orez la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]