Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi

de Panacris in Pui, 27 Aug 2020 | 2952 vizualizari

 

Un fel de mâncare principal, creat ad-hoc, după o revizie prin frigider și cămară! Cu un pic de îndemânare și răbdare, preparați ceva bun petru toată familia.
 
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ceapă galbenă 4 bucăți mari
  • Piept de pui dezosat 1 bucată
  • Sare de mare, Piper proaspăt măcinat
  • Boia dulce de ardei
  • Ulei de măsline 1 lingură
  • Șuncă afumată 2 felii cca. 50 g
  • Ou 1 bucată
  • Brânză de vaci cca. 100 g
  • Telemea de oi/vacă cca. 100 g
  • Cașcaval cca. 50 g
  • Ceapă verde sau chives
  • Mărar proaspăt (opțional)
  • Pătrunjel verde (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi:

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se toacă cubulețe.

(Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin frigider și am dat de câteva bucățele de pui, gata preparat, ce nu se dădea mâncat. De aici a pornit și rețeta! :D 😊) )

Într-un vas încăpător se pune brânza de vaci, telemeaua, șunca afumată tocată mărunt, pieptul de pui mărunțit, oul, și verdețurile, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Ceapa se curăță, apoi se taie câte un căpăcel și se scobește miezul, astfel încât să rămână 2-3 foi la exterior.

Cepele curățate se umplu cu amestecul de mai sus, se pun într-un vas termorezistent, se presară cașcavalul ras, deasupra și se dau la gătit în cuptorul preîmcis, neacoperite, cca. 30 minute la 150 grade.

Cepele umplute se servesc fierbinți cu puțină smântână sau simple după gustul fiecăruia.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

30.08.2020, 21:33

Panacris 1

04.09.2020, 10:02

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

RuxyRux 1

28.10.2020, 22:06

Wow ce reteta deosebita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu piept de pui