Chec

de Lorra in Prajituri, 23 Dec 2011 | 5194 vizualizari

 

Clasicul chec...mmmm...amintiri din copilarie :)))
Si cel mai mult adoram sa "lustruiesc" castroanele in care a fost crema :) acum sarcina este a fetitei mele :)))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 ml ulei
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • zahar praf pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat incet (ca pt maioneza), apoi se pune praful de copt stins in zeama de lamaie. Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza in comp. de galbenusuri, alternand cu faina in ploaie. 

Se unge tava cu ulei si se tapeaza cu faina (pesmet) si se aseaza 3/4 din compozitie. In compozitia ramasa se pun cele doua linguri de cacao si se aseaza deasupra in tava.

Se lasa la cuptorul deja incins 30-40 min la foc potrivit. Se scoate si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuci, rahat si stafide