Chec

de gyorgy in Prajituri, 15 Mai 2013 | 3774 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ca pentru bezea impreuna cu zaharul si apa (putin cate putin).

Galbenusurile se mixeaza si ele pana se albesc si se incorporeaza usor in albusurile spuma, impreuna cu vanilia. Apoi se se aduga uleiul.

Praful de copt peste faina apoi mestecam usor sa pastram consistenta spumoasa. 

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt apoi se toarna 2 treimi din compozitie peste.  

Restul de compozitie se amesteca cacao si se toarna peste cealalta parte.

Cu o furculita amestecam usor cele doua straturi pentru a crea un efect marmorat in interiorul prajiturii.
Se da la copt la 180°C timp de 30-35 minute.(depinde si de cuptor)

Se testeaza cu o scobitoare avand grija ca aceasta sa fie uscata cand o scoatem din prajitura la testare. 
Se lasa sa se raceasca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu mac si visine