Chec cu albusuri

de ianculubita in Prajituri, 17 Mai 2011 | 3977 vizualizari

 

Am revenit,gata cu dezmatul;va voi incanta si pe voi cu ce mi-am servit musafirii;nu multe,nu deosebite,dar facute cu drag;tot aici vreau sa va multumesc tuturor de urari,sa stiti ca va iubesc pe toti si toate ca pe copiii mei;Gaby,draga mea m-ai uns la suflet cu melodia,multumesc!
aceste checuri,le-am facut cu albusurile ramase de la ciorba de burta,iar caisele,ultima punga de la congelator

 

INGREDIENTE

  • 8albusuri
  • 1cana zahar
  • 100g unt
  • 2linguri cu varf faina
  • 1lingura cacao
  • 1praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 100g stafide
  • 8jumatati de caise congelate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu albusuri:

Freci untul cu zahar si arome pana devine o crema pufoasa,adaugi faina amestecata cu praful de copt,apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare;totul amestecat cu lingura de lemn;in tava de chec cu hartie de copt,pui jumatate din cantitatea de aluat iar deasupra stafidele inmuiate in apa calduta sau coniac;cealalta jumatate o amesteci cu cacao,o pui la fel in tava iar deasupra caisele;dai la cuptor tavile la foc moderat,facand testul cu scobitoarea;dupa ce s-au copt si racit,se pudreaza cu zahar pudra;checul cu caise se rastoarna,caisele fiind deasupra;acesta se va taia dupa ce s-a racit foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine