Chec cu banane si ciocolata

de divainbucatarie in Prajituri, 10 Ian 2011 | 6606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 banana
  • 200 g faina
  • 120 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de sare
  • 2 linguri de apa calda
  • 2 linguri de unt topit
  • 50 g ciocolata neagra tocata mare
  • 50 g ciocolata alba tocata mare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane si ciocolata:

Inainte sa ne apucam sa pregatim checul vom da drumul la cuptor, la 180°C.
Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt si zahar vanilat. In alt bol zdrobim banana pana obtinem un piure, pe care il amestecam cu untul topit si racit.

In alt vas batem albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare, care nu cade de pe tel. Frecam galbenusurile cu zahar si 2 linguri de apa, apoi le amestecam cu ingredientele solide.

Integram apoi pireul de banane. Compozitia obtinuta o impartim in 2 castroane. In primul castron amestecam compozitia cu cacao. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Turnam aluatul care contine cacao in tava. Peste acesta preasaram ciocolata alba. Apoi turnam aluatul alb si presaram ciocolata neagra.

Vom da tava la cuptor pentru 45 de minute. Cand scoatem checul din cuptor il putem decora cu ciocolata topita sau cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]