Chec cu ciocolata (arici)

de nadina73 in Dulciuri, 6 Mai 2010 | 7824 vizualizari

 

foarte bun,copii i-au spus arici

 

INGREDIENTE

  • 170 g faina
  • 70 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 vanilii
  • 3 cutii de mousse ciocolata
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 2 linguri de smantana(frisca lichida)
  • 1 lingurita  de unt
  • Umplut:-optional
  • nuca de cocos 4-5 linguri
  • capsuni 150g
  • zahar 2 linguri
  • 2 linguri de lapte
  • Decor:
  • migdale (pestisor)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata (arici):

Se amesteca bine zaharul cu untul si vaniliile,apoi se pun ouale,praful de copt ,faina si mousseul de ciocolata

se amesteca  toate

Nuca de cocos se opareste in putin lapte apoi dupa ce s-a racit se amesteca cu capsunile zdrobite si zaharul dupa care se da forma de baston .

Se unge bine forma de chec cu putin unt ,apoi se pune jumatate din compozitia cu ciocolata dupa care  acest baston din cocos cu capsuni iar apoi cealalata jumatate de compozitie ramasa.In loc de bastonul cu cocos se pot  pune bucati de ciocolata

Se da la cuptor pt aproximativ 50 minute la 160 grade(faceti proba cu scobitoarea)

Cand e gata checul se pune glazura de ciocolata  preparata astfel : se topeste ciocolata cu smantana(frisca) si untul pe soba (2-3 minute cat sa se lege bine),apoi se orneaza cu migdale taiate

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata (arici)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Pavlova