Chec cu dovleac

de LicutaMarin in Prajituri, 21 Mai 2011 | 4414 vizualizari

 

Daca v-ati saturat de clasica placinta de dovleac, puteti folosi dovleacul in compozitia unui chec delicios si pufos.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 3 oua
  • 400 gr dovleac(fiert si scurs de lichidul in exces)
  • 400 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • zahar pudra
  • un praf de sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac:

1. Preincalziti cuptorul (temperatura moderata). Amestecati ouale cu zaharul si uleiul pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati dovleacul, apoi laptele si amestecati bine.
2 .Adaugati faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, vanilia , sarea si amestecati continuu pana obtineti un aluat omogen.
3. Puneti compozitia in doua forme de chec de dimensiune 25x12x8 cm.
4. Coaceti la temperatura moderata timp de o ora. Scoateti formele din cuptor si lasati-le sa se racoreasca cca 15 minute. Scoateti checurile din forme si lasati-le sa se raceasca bine. Pudrati cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat cu visine din visinata