Chec cu nuca (de post)

de divainbucatarie in Dulciuri, 26 Mar 2011 | 7918 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 g zahar tos
  • 100 ml ulei
  • 200 g miez de nuca
  • 2 -3 portocale mari
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru tapetat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca (de post):

Amestecam zaharul cu uleiul apoi, adugam sucul de la 2 portocale si esenta de vanilie.

Inseram faina (pe care am amestecat-o in prealabil cu praf de copt, sare si bicarbonat), scortisoara, coaja rasa de la 1 portocala si nuca macinata.

Amestecam ingredientele pana se omogenizeaza compozitia. Daca este prea tare compozitia mai punem suc de la inca o portocala, astfel incat sa aiba o consistenta moale, sa curga usor din lingura. Turnam aluatul intr-o forma de chec in care am pus hartie de copt si coacem checul la 180°C timp de 45 minute.
Cand il scoatem din tava presaram zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de faguri moi umpluti cu crema de cacao