Chec cu portocale, cardamom si merisoare

de katty in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 3462 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Anul acesta am vrut un chec mai aromat pentru Craciun, asa  ca am apelat la  aroma mea preferata, cardamomul si portocala.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 7 linguri zeama de portocala
  • 7 linguri ulei
  • coaja rasa de portocala
  • cardamom macinat
  • 2 cani faina
  • 70 gr merisoare
  • 1 lingurita praf de copt
  • zahar pudra ptr decor
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocale, cardamom si merisoare:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare  pana capata consistenta unei smantani groase.

Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama si coaja de portocala, cardamomul  batand in continuare. Cernem faina cu praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Turnam compozitia in 2 tavi  de cozonac sau in 3 tavi mai mici, presaram merisoarele, pe care le introducem usor, cu lingura in compozitie si dam tavile la cuptorul preincalzit pana trec proba scobitorii.

Servim checul rece presarat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocale, cardamom si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

29.12.2016, 20:28

Minunat si aromat!

diaconta 1

29.12.2016, 20:36

ce pufos este
nu am folosit cardamon,desi stiu ca e sanatos

miki_a 1

30.12.2016, 13:46

Succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

ieri la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri inimioare