Chec cu rubarbă

de Ade200 in Prajituri, 29 Apr 2011 | 10932 vizualizari

 

S-a făcut rubarba!Rubarba sau revent, pe numele ei ştiinţific Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale, este de fapt o legumă folosită în preparatele culinare şi în medicină.
Atenţie, numai codiţele sunt comestibile şi numai dacă sunt sănătoase! Frunzele de rubarbă sunt toxice; ele contţn acid oxalic într-o concentraţie dăunătoare corpului uman. La fel şi codiţele ofilite sau cele afectate de îngheţ.(http://www.gradinamea.ro/)

 

INGREDIENTE

  • 500 g de rubarbă
  • 100 g de unt
  • 150 g de zahăr
  • 3 ouă
  • 200 g de făină
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1/2 praf de copt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu rubarbă:

Rubarba se curăţă şi se taie în cuburi mici.Se freacă untul spumă, se adaugă zahărul, ouăle, sarea şi zahărul vanilat. Se bate iar pănă se albeşte.Se adaugă şi rubarba.

Făina se cerne împreună cu praful de copt.Se adaugă şi se amestecă bine toate.

Se tapetează o formă de chec cu hărtie sau se unge cu grăsime şi se pudrează cu făină.

Se coace la 180 de grade până se aureşte bine. Se lasă să se răcească şi apoi se taie.

Eu am făcut 2 porţii şi am pus-o în tavă mare. Este foarte uşor de făcut si e foarte fragedă.

TIPS-URI

1

Data viitoare o să adaug şi câteva vişine pentru culoare. Se poate servi cu puţină îngheţată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu rubarbă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane si migdale