Reteta o am de la soacra mea :D:D
Untul se freaca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se topeste zaharul.
Se adauga laptele si galbenusurile treptat.
Dupa ce am amestecat bine punem faina usor, in care am pus praful de copt, pentru a nu face cocoloase.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam in restul compozitiei amestecand de jos in sus.
Din compozitie punem deoparte o can ape care oamestecam cu lingurile de cacao.
Restul compozitiei se imparte in doua parti egale.
Se pregatesc doua tavi de chec, sau cozonac cum am folosit eu, pe care asezam foi de copt.
In tavi se pune compozitia iar pe mijloc turnam compozitia de cacao.
Cu o furculita intindem compozitia de cacao.
Se da la cuptor la foc mediu pana se coace.
Se face testul cu scobitoare inainte de a scoate checurile din cuptor.
Intre timp facem glazura topind untul cu ciocolata si adaugand nucile.
Imediat cum scoatem checurile din cuptor punem glazura peste.
Pofta buna!