Chec pufos cu cacao și pere - Un desert simplu și aromat

de Bucataras in Prajituri, 18 Oct 2024 | 2290 vizualizari

 

Savurează un desert delicios cu această rețetă de chec pufos cu cacao și pere. Ușor de preparat, acest chec combină perfect dulceața perelor cu aromă intensă a cacao.
Pentru acest Chec pufos cu cacao și pere - Un desert simplu și aromat, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, cacao și pere.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Chec pufos cu cacao și pere - Un desert simplu și aromat:
  • 6 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană făină
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • esență de vanilie și de rom
  • 1 praf de copt
  • 2 pere
  • 1 lgta de unt
  • sos de caramel pentru servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu cacao și pere - Un desert simplu și aromat:

Cum se prepara acest Chec pufos cu cacao și pere - Un desert simplu și aromat:

Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă mare de chec cu hârtie de copt.
Separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, pune albușurile și un praf de sare și mixează-le bine până se albesc și capătă consistență. Adaugă zahărul în două tranșe și mixează până obții o bezea fermă și lucioasă.

Separat amestecă gălbenușurile cu uleiul și esență de vanilie, apoi adaugă-le peste albușurile bătute spumă și încorporează-le cu ajutorul unei spatule, prin mișcări ample, de jos în sus.

Amestecă făina cu praful de copt și incorporeaz-o la fel, în tranșe și cu mișcări ample, pentru a păstra aluatul cât mai aerat. Pune o treime din compoziție în alt bol și amestecă-l cu cacao și esență de rom. 

Curață perele de coajă și de cotoare și taie-le cubulețe.

Cu ajutorul unei linguri, pune în tavă aluatul, alternând un strat din cel cu vanilie, un strat din cel cu cacao, apoi adaugă cuburi de pere. Procedează la fel până termini cele două compoziții și perele. Marmoreaza ușor suprafață checului și adaugă pe mijloc câteva fâșii de unt. 

Coace checul în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 45-50 minute, în funcție de cuptor.

După coacere, lasă checul în cuptor pentru câteva minute, apoi scoate-l și lasă-l la temperat. Porționează-l abia după ce s-a răcit de tot. Glazurează-l cu Sos de caramel de casă, este un deliciu combinația pere și acest sos.

Încearcă și rețeta de Chec cu lămâie, un desert pufos și aromat sau rețeta de Chec economic cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu cacao și pere - Un desert simplu și aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu cirese