Chec rapid si economic

de Gherca Daniela in Dulciuri, 15 Ian 2016 | 7254 vizualizari

 

Un dulce de casa rapid si cu putine ingrediente este cel mai bun!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar brun
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie si rom
  • un praf de sare
  • 2 linguri cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rapid si economic:

Separam ouale, albusurile le batem bine cu un praf de sare, adaugam si galbenusurile unul cate unul, apoi zaharul si mixam pana se topeste tot zaharul. Dupa care punem uleiul, laptele si esentele, mai mixam putin si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.         

Omogenizam bine toate ingredientele si rasturnam compozitia rezultata intr-o tava (eu am folosit o tava rotunda de 24 cm) pe care o tapetam cu ulei si faina.

Pastram cateva linguri din compozitie pe care o amestecam cu cacaoa, apoi o rasturnam peste cea alba din tava, ne ajutam de o furculita sa ,,desenam'' putin deasupra.

Dam tava la cuptor pentru cca.30min sau facem testul cu scobitoarea.

Cand se raceste pudram cu zahar pudra. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rapid si economic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

Andra_Constantinescu 1

16.01.2016, 10:12

Super!

Gicuta 1

18.01.2016, 09:14

Tare bun!

Stefania1964 1

25.01.2016, 15:24

super pufos si delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose glazurate