Am preluat reteta lui Motanel si a iesit un chec foarte pufos si aromat. Va recomand aceasta reteta .
- Separam albusurile de galbenusuri. Nu uitati sa fie ouale la temperatura camerue, sa se bata bine albusul. Albusurile le batem spuma intr-un vas cu putina sare si cand s-a intarit adaugam vanilia si zaharul, continuand sa batem bine, pana devine ca o bezea mai tare. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul cu o lingura de lemn si turnam cate putin din compozitie peste albusuri, amestecand cu o spatula , cu miscari de sus in jos. Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt. Aduagam faina treptat in ploaie , amestecand cu spatula de sus in jos. Impartim compozitia rezultata in doua parti: in una adaugam cacaoa si amestecam bine, sa nu ramana cocoloase.
- Tava de chec o ungem cu unt si o pudram cu faina (sua folositi hartie de copt) . Puneti cate o lingura de compozitia alba in mijloc, puneti o lingura din compozitia neagra si repetati, avand grija sa fie merue in centru. Astfel checul va avea un aspect zebrat,
- Puteti presara cu nuci mascinate sau doar zdrobite deasupra . eu nu am avut , dar sincer imi palce cu nuca mult.
- Se da la cuptorul incins pt cca 40 min. Testam cu scobitoarea si daca iese curata scoatem. Cand se mai raceste se scoate din tava si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.