Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

de Bucataras in Dulciuri, 6 Noi 2024 | 2535 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

        Andra Mihail ne prezintă o rețetă specială de cheesecake inspirată din aromele exotice din Dubai! Cu o textură cremoasă și un strop de influență arabă, acest desert este perfect pentru a impresiona la orice ocazie.
      Pentru acest Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală, sunt necesare ingredientele următoare: biscuiți, unt, cataif, crema de brânză, smântână, ciocolată, pastă de fistic, tahini.      

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală
      • Baza:
      • 300 g biscuiți cu cacao
      • 150 g unt topit
      • Pentru strat cu fistic:
      • 200 g cataif
      • 50 g unt
      • 150 g pastă fistic
      • 1 lingură mare tahini
      • Umplutură:
      • 800 g cremă de brânză
      • 300 ml smântână pentru frișcă
      • 150 g ciocolată albă
      • 100 g zahăr pudră
      • 6 foi gelatină
      • esență de vanilie
      • Pentru glazură:
      • 200 g ciocolată cu lapte
      • 100 ml smântână pentru frișcă
      • Pentru decor:
      • 50 gr fistic copt, mărunțit
      Portii: 10
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală:

      Cum se prepara  Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală:

      Tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă de tort cu diametrul de 26 cm.

        Macină biscuiții și amestecă-i cu untul topit, apoi pune pesmetul în tavă și presează bine pentru a formă baza deșertului.

        Taie cataiful și rumenește-l într-o tigaie, în puțin unt topit. Cataiful trebuie să devină crocant și să capete culoare aurie. Atenție să nu se ardă! Scoate cataiful într-un bol mare. Adaugă pasta tahini, crema de fistic și amestecă până la omogenizare.

      Pune compoziția rezultată peste baza de biscuiți din tavă și nivelează frumos, presând bine.

      Pune gelatina în apă rece și las-o la hidratat. Amestecă crema de brânză cu zahărul pudră și puțină esență de vanilie. 

      Pune pe foc, într-o crăticioară, smântâna lichidă și adaugă ciocolata albă. Lasă pe foc până se înfierbântă și se topește ciocolata. Amestecă bine să se omogenizeze, apoi adaugă gelatina scursă de apă. Amestecă bine și încorporează treptat compoziția în cea de brânză. 

      Toarnă tot amestecul peste stratul de cataif din tavă. 

      Pune tava în frigider pentru câteva ore, timp în care trebuie să se închege crema de brânză.

      Pregătește glazura pentru desert. Topește pe baie de aburi ciocolata împreună cu smântâna lichidă și amestecă până se omogenizează. Scoate desertul de la frigider și îndepărtează inelul formei. Glazurează cheesecakeul cu amestecul de ciocolată și decorează-l cu fistic mărunțit.

      Pune desertul la rece până în momentul servirii. Este delicios, cu straturi generoase și cu un aspect frumos.

      Încearcă și rețeta de Ciocolata Dubai, un desert delicios.

      Îți recomandăm și rețeta de Cataif cu alune si fistic sau rețeta de Cataif.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

      pe 14.04 la 11:06

      Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

      pe 11.04 la 09:43

      Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

      pe 10.04 la 18:06

      TOP
      utilizatori

      mihaelar63

      1104 puncte

      gaby_duceag

      1000 puncte

      Rocsi

      250 puncte

      UrsanMihaela

      107 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Desert prajitura turnata, cu branza si visine