Chifeletti

de xana in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2013 | 7566 vizualizari

 

Chifeletti sunt un fel de gnocchi prajiti, originari din Italia, din regiunea Venezia Giulia si se mananca de obicei ca garnitura sau chiar aperitiv. Cu toate ca prefer sa fac gnocchi cu cartofi copti, va las si reteta cu cei fierti.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi galbeni
  • 1 ou
  • 250 gr faina(sau putin mai mult in functie de cum sunt cartofii)
  • sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifeletti:

Cartofii taiati in jumatati se fierb cu tot cu coaja pana se inmoaie bine apoi ii transformam intr-un piure fin cu ajutorul unei site cat inca sunt calzi. Punem piureul pe masa de lucru si adaugam sare, oul batut apoi faina, putin cate putin pana obtinem un aluat nelipicios dar moale. 

Din aluat intindem un sul cu 1 cm diamentru pe care il taiem in bucati de 8 cm lungime. Indoim fiecare bucata in forma de U.

Se prajesc in ulei din abundenta pana devin aurii apoi se scot pe un prosop de hartie.

Se pudreaza cu sare.

TIPS-URI

1

Uleiul nu trebuie sa fie incins cand ii prajim ci doar putin fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifeletti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]