Chifle

de ana in Piine, 28 Feb 2011 | 7835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 10 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • susan
  • 3 linguri de lapte pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Drojdia o frecam cu zaharul si cu  o lingurita de lapte ,apoi o incorporam impreuna cu celelate ingrediente in faina .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si fin.Eu l-am facut la masina de paine.Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul.Am impartit aluatul in parti egale cca 65 gr fiecare(am obtinut 14 chifle),din care am format bilute pe care le-am asezat in tava de copt tapetata in prealabil cu hartie de copt.Le lasam sa dospeasca cca 30 de minute apoi le ungem cu lapte si presaram seminte deasupra(eu am pus susan).Le coacem la foc mediu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte si seminte asortate