Chifle

de ana in Piine, 28 Feb 2011 | 8046 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 10 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • susan
  • 3 linguri de lapte pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Drojdia o frecam cu zaharul si cu  o lingurita de lapte ,apoi o incorporam impreuna cu celelate ingrediente in faina .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si fin.Eu l-am facut la masina de paine.Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul.Am impartit aluatul in parti egale cca 65 gr fiecare(am obtinut 14 chifle),din care am format bilute pe care le-am asezat in tava de copt tapetata in prealabil cu hartie de copt.Le lasam sa dospeasca cca 30 de minute apoi le ungem cu lapte si presaram seminte deasupra(eu am pus susan).Le coacem la foc mediu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle aromate