Chifle

de gaby_gabytza in Piine, 9 Feb 2013 | 2779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sare
  • 1 ou
  • 50 g ulei
  • 1 plic drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Cernem faina intr-un vas mai adanc si adaugam sarea si zaharul si amestecam. Facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa si lasam la dospit 10 minute. Incalzim laptele care il turnam peste oul batut putin. Turnam compozitia peste drojdie si incepem sa framantam. Daca mai este nevoie mai adaugam apa sau faina. Framantam un aluat elastic pe care il acoperim si il vom lasa la un loc calduros sa dospeasca.

Impartim coca in bucati egale din care formam chiflele. Le vom aseza in tava unsa si tapetata cu faina. Acoperim si lasam la dospit inca 15 minute. Eu le-am crestat un pic cu cutitul inainte sa le ung cu un ou batut. Deasupra am adaugat susan si mac. Dam la cuptor pana se rumenesc frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase cu branza topita