Chifle

de gaby_gabytza in Piine, 9 Feb 2013 | 3116 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sare
  • 1 ou
  • 50 g ulei
  • 1 plic drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Cernem faina intr-un vas mai adanc si adaugam sarea si zaharul si amestecam. Facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa si lasam la dospit 10 minute. Incalzim laptele care il turnam peste oul batut putin. Turnam compozitia peste drojdie si incepem sa framantam. Daca mai este nevoie mai adaugam apa sau faina. Framantam un aluat elastic pe care il acoperim si il vom lasa la un loc calduros sa dospeasca.

Impartim coca in bucati egale din care formam chiflele. Le vom aseza in tava unsa si tapetata cu faina. Acoperim si lasam la dospit inca 15 minute. Eu le-am crestat un pic cu cutitul inainte sa le ung cu un ou batut. Deasupra am adaugat susan si mac. Dam la cuptor pana se rumenesc frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]