Am pregatit in urma cu cateva zile niste chifle sau impletituri cu nutella, fix pe placul copiilor.
Pentru aceste Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema, am folosit urmatoarele ingrediente: faina, oua, drojdie, zahar, lapte, unt si nutella.
Cum se prepara aceste Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema:
Incalzeste laptele, adauga untul taiat cubulete si zaharul. Dupa ce s-a infierbantat, ia de pe foc si adauga pasta de vanilie. Lasa la racit.
Pune drojdia intr-un castronel, adauga 1 lgta zahar si putin lapte caldut. Lasa cateva minute cat sa se activeze maiaua.
Pune faina in bolul robotului, adauga un praf de sare intr-o margine, drojdia, laptele, oul. Framanta bine pana obtii un aluat dens, omogen si lucios. La final, poti framanta putin cu mana, adaugand 1-2 ulei de floarea soarelui. Acopera bolul cu un prosop curat si lasa la dospit aluatul pana isi tripleaza volumul.
Tapeteaza cu hartie de copt tava de aragaz.
Scoate aluatul pe blatul de lucru uns cu putin ulei. Nu adauga faina. Imparte-l in 9 portii, eu am cantarit la 130 gr fiecare bucata.
Imparte fiecare bucata in jumatati si intinde in strat subtire. Pune 1 lgta de nutella si intinde usor. Ruleaza strans ambele jumatati, apoi impleteste-le si da-i forma de chifla.
Procedeaza la fel cu toate celelalte.
Asaza-le in tava de copt si acopera cu un prosop curat. Mai lasa la crescut inca 15 minute, apoi unge-le cu galbenus amestecat cu o lingurita de apa.
Coace chiflele cu nutella in cuptorul preincazilt, la 190 de grade C, coacere sus-jos, cu ventilatie, pentru aproximativ 20 de minute.
Cand se rumenesc frumos, poti opri focul. Scoate tava din cuptor si unge chiflele asa fierbinti, cu putina apa rece, apoi acopera cu un prosop curat si lasa-le la temperat.
Sunt extra pufoase si bune.