Chifle impletite a la Elisa

de Sidy in Piine, 28 Ian 2011 | 5402 vizualizari

 

Dupa denumirea retetei, va dati seama ca reteta o am de la o prietena a mea careia ii multumesc foarte mult....

 

INGREDIENTE

  • 350 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 5 g sare
  • 550 g faina alba
  • 15 g lapte praf
  • 15 g zahar
  • 5 g drojdie uscata
  • 50 ml lapte( pt glasat)
  • mac, susan(optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle impletite a la Elisa:

Se introduc ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata si se planifica masina la programul de framantat si dospit. Cand este gata programul, scoatem aluatul pe o suprafata facuta cu faina. Impartim coca in 6 parti egale apoi modelam aluatul in bare lungi de aproximativ 30 cm.Innodam bara iar capetele le dam dedesubt, cum se vede in poze.

Preincalzim cuptorul la 185 grade.

Chiflele se pun intr-o tava pe hartie de copt , le acoperim cu un prosop si le lasam sa dospeasca 30 minute. Se ung apoi cu lapte si se presara cu seminte( optional) Se dau la cuptorul incalzit pina fac o crusta aurie. Dupa ce sunt coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle impletite a la Elisa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

28.01.2011, 11:07

ce vreau si eu o chifla

DIANA B 1

28.01.2011, 12:57

Dichisito , ptr de toate iti faci timp .

LUK 1

28.01.2011, 14:39

ce frumoase sunt..asa pufoase..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

pe 24.02 la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu tarate nedospita