Chifle pufoase

de MotanLaOale in Piine, 29 Mar 2020 | 3112 vizualizari

 

Inspirat de Madi. Din pacate am reusit sa sterg toate pozele intermediare. Mi-au iesit mai putin bronzate decat la Madi dar este vina de cuptor. Partea buna ca se face la robot.

 

INGREDIENTE

  • 310 g faina
  • 180 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pachet drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

Se pun in vasul robotului 160 g de faina cernuta.

Se adauga drojdia, sarea, zaharul si se amesteca putin.

Se monteaza carligul de framantat.

Apa si uleiul se amesteca si se toarna peste faina amestecand la viteza mica.

Se pun si restul de 150g de faina cernuta si se framanta la viteza medie 10 minute.

Se obtine un aluat neted si nelipicios.

Se imparte in bile aproximativ egale.

Vasul de copt se tapeteaza cu hartie de copt si se aranjeaza bilele in el.

Se lasa la crescut 45-50 de minute.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentri 35-40 de minute.

Se scot si se lasa la racit.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]