Am vazut intr-o lista de preturi a unui furnizor de produse, " fulgi de drojdie inactiva" si am comandat o punga de 100 g, gandind ca-mi iau drojdie pentru masina de paine :D Surpriza a fost cand am primit produsul si-am vazut , de fapt, ca am achizitionat un ... supliment alimentar. :">
Am citit pe ambalaj ca drojdia inactiva este foarte bogata in vitamine si minerale si se foloseste pentru a îmbunatati valoarea nutritiva si gustul mancarurilor si ca agent de legare, ca înlocuitor de ou, in chiftele, perisoare, drob, etc. Asa am ajuns sa prepar aceste chiftele pufoase.
Curatam cartofii de coaja, ii radem pe razatoarea mica si ii scurgem bine de zeama. Procedam la fel si cu morcovul.
Tocam ceapa foarte fin si pisam usturoiul .
Intr-un castron amestecam pana la omogenizare carnea tocata , cartofii si morcovul , ceapa si usturoiul, 4 oua, 5-6 linguri cu fulgi de drojdie inactiva, condimente si verdeata tocata marunt.
Modelam chiftelele in palmele, le tavalim prin faina si le prajim in ulei incins, la foc mic, pe ambele parti, pana devin aurii si crocante.
Pentru a fi inlaturat excesul de ulei, scoatem chiftelele pe un prosop de hartie .
Le servim calde sau reci, simple sau marinate.