Chiftele cu sos

de gaby_gabytza in Mancaruri cu carne, 20 Aug 2011 | 3788 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chiftele

  • 500 g carne tocata
  • 4 linguri faina
  • 2 oua
  • patrunjel
  • marar
  • 5 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • jumatate paine
  • 2 morcovi
  • sare

Pentru sos

  • 2 linguri bulion
  • 4 linguri faina
  • 1 ceapa
  • 150 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos:

Punem intr-un bol mai mare carnea tocata,ouale,faina,ceapa curatata si patrunjelul taiat marunt,usturoiul pisat,morcovul spalat si dat prin razatoare,mararul taiat (dar sa nu punem prea mult) si sarea dupa gust.

Painea o punem la inmuiat in apa apoi o stoarcem bine si o adaugam in bol , amestecam bine compozitia.

Incepem sa prajim chiftelele facute rotunde cu mana umeda, luand cate putin din compozitia cu carne si apoi punandu-le  in tigaia incinsa cu ulei.Le prajim bine pe toate partile.

Curatam ceapa,o taiem si o punem la calit intr-o tigaie, in ulei.

Cand incepe sa se caleasca un pic adaugam faina si bulionul si amestecam bine ca sa nu iasa cocoloase.

Dupa asta adaugam 2-3 cani de apa si lasam sa fiarba amestecand continuu pana cand s-a ingrosat sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute coreene cu kimchi de varza