Chiftele din dovlecei

de Rocsi in Mancaruri de post, 18 Iul 2014 | 28118 vizualizari

 

Este o reteta de post la indemana oricui, se face repede si chiftelele sunt foarte bune, chiar si reci...

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 4 crengute marar
  • 5 crengute patrunjel verde
  • 4-5 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • ulei pentru prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din dovlecei:

Spalam dovleceii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ii lasam 10-15 minute sa stea asa, apoi ii stoarcem de zeama ce o lasa.
Ceapa o curatam, la fel si usturoiul si le trecem prin blender.
Mararul si patrunjelul, le spalam, indepartam cozile si le tocam marunt.
Peste dovlecei punem ceapa cu usturoiul, verdeata si faina.
Amestecam bine, apoi condimentam cu sare, piper si busuiocul uscat.

Intr-o tigaie incingem ulei.
Luam cate o lingura din compozitie, punem in palma si formam chiftelele.
Le rumenim pe ambele parti, la foc potrivit, apoi le scoatem pe o farfurie, pe care punem niste servetele de bucatarie pentru a absorbi din ulei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de Praz cu Masline (Reteta Video)