O noua abordare a clasicelor chiftele. Mi-a venit ideea si am executat-o. A rezultat ceva foarte bun.
Se pune painea la imuiat in apa dupa care se curata de coaja si se stoarce bine.
Se curata cartoful si ceapa, se taie bucati si se pune in robot impreuna cu mararul si se mixeaza.
Se adauga painea stoarsa, carnea, vegeta si piper si se mixeaza pana se amesteca.
Se scoate intr-un castron si se amesteca cu oul.
Daca este prea moale se poate pune 2 linguri de pesmet.
Se potriveste de sare si piper si se pune in frigider pentru 15-20 minute.
Se bate oul cu mustarul si un praf de sare si se pune faina pe o farfurie.
Se fac chiftelele, mai mari un pic, se trec prin faina, prin ou si iar prin faina.
Se pun la prajit in ulei incins.
Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
Se scot pe hartie absorbanta.
Se pet servi cu garnitura si muraturi.
Pofta Buna!
1
Se pot trece si prin pesmet daca va place mai mult.
2
Se pot trece de doua ori prin ou si faina (pesmet) pentru o crusta mai groasa.