Chiftelute

de cocineraviajera in Aperitive / Garnituri, 19 Oct 2011 | 9391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata mixta,
  • 2 lingurite de patrunjel tocat,
  • 1 praf cimbru,
  • 2-3 dinti de usturoi tocati marunt,
  • 1 ceapa fin tocata,
  • 2-3 felii de paine,
  • 250 ml lapte,
  • 2 oua,
  • sare si piper dupa gust.
  • Ulei pentru prajit chiftelutele
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute:

Painea se pune la inmuiat in lapte, apoi se scurge bine.

Se amesteca intr-un bol impreuna cu celelalte ingrendiente pana obtinem o compozitie omogena.

Se formeaza intre palmele ude chiftelute de marimea unor nuci sau dupa dorinta.

Se prajesc in ulei bine incalzit cat sa le acopere.

Se scot pe hartie absorbanta.

Se servesc ca aperitiv sau mancare acompaniate de legume, cartofi, etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

cocineraviajera 1

21.10.2011, 18:39

rocsi am facut si varianta la cuptor si sunt la fel de bune, dar ca aspect imi plac mai mult in ulei.
"Dinti" sau "catei", e totuna obisnunta vine de la "dientes de ajo"

gaby_duceag 1

21.10.2011, 18:41

Si eu fac maine ca mi-e pofta, n-am facut de mult.
Nu cred ca ti-am urat "bun venit" asa ca o fac acum.

cocineraviajera 1

21.10.2011, 20:31

Multumesc gaby_d. Spor la chiftelit si la papacit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu carne tocata