Chifteluţe cu sos alb

de Dya Daniela Andrei in Porc, 14 Iun 2016 | 4289 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chifteluţe:

  • 2 ouă mari
  • 1 kg carne tocată de porc
  • 1 legatură de mărar
  • 1 legatură de pătrunjel
  • usturoi,
  • sare şi piper după gust
  • făină albă de grâu
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos ne sunt necesare:
  • 200 ml lapte (fiert)
  • 100 gr unt (85% grăsime)
  • 2 linguri cu făină albă de grău
  • 4-5 linguri cu smantână
  • Sare după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe cu sos alb:

Din ingredientele date, pregătim compoziţia pentru chifteluţe. Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei linguriţe, le tăvălim prin făină şi le prăjim uniform. Le scoatem pe un şervet de hârtie pentru a se absorbi uleiul în exces. 

Pentru sos, topim untul într-o crăticioară, presărăm făina şi amestecăm energic, pentru a evita formarea cocoloaşelor. Adăugăm smântana şi omogenizăm. Turnăm apoi laptele puţin câte puţin, amestecând continuu.

Lăsăm sosul pe foc pentru 5 minute. Potrivim de gust cu sare şi adăugăm chifteluţele. Continuăm fierberea înca 5 minute aproximativ.

Se şerveşte cald. Poftă bună

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita din pulpa de porc cu zucchini si frisca de gatit