Chiftelute de cartofi cu sos de rosii

de Miha in Mancaruri de legume, 18 Oct 2010 | 20979 vizualizari

 

...daca tot mi-a adus aminte Corina de ele...;)

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 1 cana suc de rosii
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • busuioc si oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cartofi cu sos de rosii:

Cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se scurge zeama lasata si se sareaza si pipereaza dupa gust. Adaugam usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat si ceapa marunt tocata. Omogenizam, apoi adaugam oul si faina.

Punem ulei la incins intr-o tigaie si punem cu lingura din compozitia de cartofi. Cu o paleta se intorc de pe o parte pe alta. Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga excesul de grasime.

Sosul de rosii:

Sucul de rosii se pune la fiert impreuna cu usturoiul pisat, sare si piper dupa gust, busuioc si oregano. Se dau cateva clocote, pana se elibereaza aromele.

Se toarna sosul peste chiftelutele calde si se servesc presarate cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartofi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

nadina73 1

21.10.2010, 17:32

vreauuuuuuudar parca vad ca zici fati

adry88 1

30.05.2011, 21:37

tare bune

Bya Ralu 1

31.05.2013, 22:34

ce bunnn

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]