"Chiftelute" de dovlecel la tava

de ala_oancea in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2009 | 5272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 5 catei de usturoi
  • delikat, piper, boia
  • 150 gr branza sarata
  • 1 ou
  • 5 felii de paine
  • pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Chiftelute" de dovlecel la tava:

Se toaca marunt usturoiul si se caleste in putin ulei. Se adauga dovleceii dati pe razatoare, condimentele si calesc vreo 10 minute. Se lasa sa sa raceasca, se scurg de zeama, apoi se adauga oul, branza rasa, feliile de paine inmuiate si scurse. Se amesteca bine si se mai adauga pesmet pana se obtine o compozitie din care se pot modela chiftelute. Se mai adauga condimente dupa gust (la mine nu a mai fost nevoie ca era foarte sarata branza).

Acuma, cine nu are atata rabdare (ca mine de altfel in acel moment) poate turna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu pesmet. Daca aveti rabdare, formati chiftelutele si le asezati in tava pe hartie de copt. Se coc aprox 30 de minute. Am servit cu cartofi pai si sos se smantana cu usturoi si marar. Foarte bun !

Daca ti-a placut reteta noastra ""Chiftelute" de dovlecel la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ala_oancea 1

30.07.2009, 09:32

Multumesc Bunica. Data viitoare o sa incerc asa Asteptam si povestioara

Oana 1

30.07.2009, 11:44

Eu pun legumele crude si la chiftelutele de carne si la cele de legume...o sa incerc si eu cu ele fierte, doar ca mi se pare ca ia mai mult timp prepararea

ala_oancea 1

30.07.2009, 14:33

Cred ca ar merge si cu legumele crude, poate lasat putin mai mult la cuptor ... Si eu pun legumele crude la chiftelele de carne, dar le dau pe razatoarea mica asa ca sunt rase fin.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]