Chiftelute in sos de iaurt

de _Alina_ in Vita, 13 Noi 2013 | 6833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftele
  • 950 g carne de vitel (muschi fara grasime)
  • 2 morcovi mari (250 g)
  • 7 cartofi potriviti (400 g)
  • 1 lg cu varf patrunjel uscat
  • 4 lg cu varf pesmet
  • 1 ou mediu
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet
  • 1 lgt sare de mare
  • 1/3 lgt piper macinat
  • 1/2 capatana de usturoi
  • Sos
  • 850 g lapte prins/iaurt
  • 2 lg faina de grau
  • 1/2 lgt sare
  • 2 oua
  • 1 lg patrunjel uscat
  • 1 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de iaurt:

1. Spalam carnea, o uscam cu un servet de hartie, o taiem bucati si o tocam.

2. Dam morcovii prin robot, iar cartofii prin razatoarea cu ochiuri mici apoi punem toate ingredientele peste carne.

3. Punem si oul, bicarbonatul stins cu otet, sarea, piperul, pesmetul, usturoiul si patrunjelul uscat.

4. Amestecam totul bine apoi formam bilute (pe care le aplatizam sau nu) si pe care le punem la prajit in uleiul incins.

5. Pentru sos punem  ceapa la calit intr-o cratita, presaram putina sare si o lasam pana se inmoaie.

6. Amestecam chisleagul/iaurtul cu ouale batute si cu faina apoi le turnam in tigaie. Tinem tigaia la foc mic si amestecam continuu pana cand sosul se ingroasa (5-15 min). La final oprim focul adaugam patrunjelul uscat si amestecam. Il lasam sa se raceasca apoi il putem servi cu chiftelute.

TIPS-URI

1

  Pentru un meniu mai dietetic puteti opta pentru coacerea chiftelelor in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]