Chiftelute in sos si mazare scazuta

de alba_zori in Mancaruri cu carne, 4 Feb 2013 | 7643 vizualizari

 

Imi plac foarte mult chiftelutele,prajite,la cuptor sau in sos.De obicei imi facea bunica,mama sau soacra,acum am facut si eu,este prima data cred..nu-mi aduc aminte sa fi facut alta data..o fi fost tare demult daca am facut.nu-mi amintesc,in fine m-am uitat si la alte retete pe blog ale voastre si am ajuns la o concluzie a mea.Tot ce e facut in casa e foarte bun!Sper sa va placa cat si mie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 500 gr carne de vita macinata
  • 3 oua
  • 200 gr pesmet(sau grisine macinate la mixer)
  • sare
  • piper
  • 100 gr parmezan
  • patrunjel maruntit(daca aveti)
  • 2 catei de usturoi pisati
  • ulei de soia pentru prajit
  • Pentru mazare scazuta:
  • 400 gr mazare
  • ulei de masline
  • o ceapa
  • sare
  • Pentru sos de rosii:
  • 500 ml sos de rosii facut in casa
  • ulei de masline
  • o ceapa mica
  • un catel de usturoi pisat
  • o frunza de busuioc sau oregano
  • sare,o bucatica de ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos si mazare scazuta:

Pentru chiftelute: Intr-un bol am amestecat carnea cu ouale, putina sare, putin piper, usturoiul pisat bine, parmezanul si pesmetul. Am amestecat cu o furculita pana a devenit omogena compozitia, am format in palma niste bilute care le-am prajit in ulei de soia, le-am scos pe un servetel de bucatarie si s-au uscat de grasime.

Am pregatit si mazarea scazuta: intr-o craticioara potrivita am pus o ceapa tiata fin, un fir de ulei de masline si mazarea, am calit putin si adaugat apa clocotita deasupra (este important sa fie foarte calda ca sa fiarba mai repede si sa nu ramana dura) Am condimentat cu sare si piper si lasat pana s-au facut bine bine mazarea.

Am pregatit si sosul de rosii: eu aveam si mai am sos de rosii facut in casa si conservat in sticle de bere si cand am nevoie scot una de la raft. Deci am taiat o ceapa mica, usturoiul pisat si am calit intr-un fir de ulei de masline, am adaugat si sosul de rosii, putina apa si am lasat sa se faca, apoi am pus ardei iute si sare dupa gust.

Am adaugat 4 chiftele la mazare cand fierbea bine si adaugand apa fiarta peste.

Am adaugat alte 4 chiftele la sosul de rosii cand era pe punctul de fierbere si asa i-am facut vreo ora.

Am servit separat in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos si mazare scazuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

ANNA_46 1

04.02.2013, 18:44

Foarte gustoase

Rocsi 1

04.02.2013, 21:48

Eu cu mazare as servi!

babi5 1

05.02.2013, 15:36

Bine de retinut ,sunt convinsa ca este si foarte buna ..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]