Chilli con carne

de rivka in Vita, 6 Sep 2009 | 7400 vizualizari

 

O mancare cu care dam gata orice barbat.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame carne tocata de vita
  • 2 cepe mari
  • 8 catei usturoi
  • 4,5 ardei
  • 2 borcane de fasole sau 1 kg de iahnie de fasole
  • 2 conserve mici de pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • ulei de masline(sau de floarea soarelui)
  • 1 lingura de pasta de chilli(sambal) sau pasta de ardei iuti
 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chilli con carne:

Ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul tocat marunt , ardeii tocati destul de grof si carnea tocata,sare, piper, se calesc impreuna pe foc cu putin ulei de masline(sau de floarea soarelui) pana cand cand carnea e rumenita si se desprinde bucatele.Nu se pune mult ulei carnea isi lasa grasime plus ardeii isi lasa apa.Se amesteca sa nu se prinda carnea.

Cand carnea e facuta se adauga cele 2 conserve de sos de tomate, cele 2 borcane de fasole si jumatate de cana mare de apa(sau suc ramas de la fierberea fasolei), se amesteca si se lasa la foc mic sub capac cca 20 minute, amestecandu-se des sa nu se prinda de fundul oalei.Cand ardeii s-au muiat bine e gata.Se opreste aragazul si se adauga o lingura mare de pasta de chilli(sambal) sau pasta de ardei iuti.

Se lasa sa se odihneasca si se serveste calda cu paine sau cu orez.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chilli con carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ionix 1

24.09.2009, 16:33

arata tare bine... pare o reteta de la mexicani... yummy

milkaela 1

20.01.2010, 14:56

am mancat si eu si e f buna ....bv....

alinutzika 1

09.09.2011, 13:54

ce bun e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chilli con carne