Chocolate banana cake

de Bucatardinpasiune in Prajituri, 4 Ian 2014 | 15527 vizualizari

 

Nu trece sarbatoare fara o noua prajitura!!! Am stabilit sa fac Tiramisu, dar si o prajitura cu multa ciocolata, dupa cum a dorit Lucian. Asa ca, am dat o raita pe site-urile mele preferate, iar pe JoyofBaking.com am descoperit aceasta reteta minunata! Gustul intens de cacao si aroma fina de banane i-a cucerit iremediabil pe cei dragi...

 

INGREDIENTE

  • - 400 gr. zahar tos alb,
  • - 250 gr. faina,
  • - 75 gr. cacao de buna calitate,
  • - 3 oua (in reteta urmata erau mentionate doar 2 oua, insa cum ale mele erau mai mici, am decis sa folosesc 3)
  • - 1 plic praf de copt,
  • - 1 plic bicarbonat de sodiu pentru prajituri,
  • - 1 praf de sare,
  • - 240 ml. apa usor calduta,
  • - 120 ml. lapte,
  • - 120 ml. ulei de floarea - soarelui,
  • - 2 banane medii,
  • - 1 lingura si jumatate extract de vanilie.
  • Pentru glazura:
  • - 180 ml. smantana,
  • - 230 gr. ciocolata (eu am folosit ciocolata Milka ce avea un continut ridicat de cacao),
  • - 15 gr. unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate banana cake:

Se prepara pe principiul brioselor, respectiv ingredientele umede se amesteca bine, la fel si cele uscate, apoi turnam pe cele uscate peste cele umede si omogenizam. Foarte simplu, nu? Nici macar nu avem nevoie de un mixer, fiind suficienta o lingura de lemn sau o spatula de silicon.

Astfel, intr-un bol am amestecat, uleiul cu apa, laptele, ouale batute, extractul de vanilie si bananele pasate. Separat, am cernut faina, cacaoa si le-am amestecat cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si praful de sare. Pe acestea din urma, le-am adaugat peste lichid si am continuat sa amestec cu spatula de silicon, pana s-au omogenizat complet.

Am turnat aluatul moale intr-o tava in care am asezat hartie de copt si am introdus-o in cuptorul incins in prealabil. Am copt prajitura aproximativ 30 de minute, la foc mediu.

Cat prajitura se afla in cuptor, am preparat glazura. Nimic mai simplu. Am incalzit la microunde smantana, cu untul si ciocolata, pe care le-am amestecat bine cu un tel, pana cand a rezultat o sos de ciocolata lucios si consistent.

Prajitura odata scoasa din cuptor, trebuie lasata la racit, apoi intindem deasupra ei frosting-ul de ciocolata.

Se taie in cuburi si se serveste dimineata, la pranz si seara!!! ;)

Enjoy! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate banana cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

ULTIMELE COMENTARII

caxorop247

Die Website https://sportapothekeonline.com/ ist eine effektive Lösung für alle, die ihren Körper ohne unnötigen Aufwand und leere Versprechungen in Ordnung bringen möchten. Hier können Sie wirksame Medikamente kaufen: von Fatburnern über Anabolika bis hin zu Hilfskomplexen. Dank der benutzerfreundlichen Oberfläche und der schnellen Lieferung müssen Sie keine Zeit mit der Suche verschwenden – alles Beste ist an einem Ort. Dies ist ein Shop für alle, die Wert auf Ergebnisse legen und nicht jahrelang warten möchten.

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Sapca cazacului"