Chocolate cookies

de AndreeaJ in Dulciuri, 26 Ian 2011 | 6832 vizualizari

 

Cat de multa ciocolata poate avea un fursec in el? Raspunsul? Cat de multa! Pentru iubitorii de ciocolata, acesta ar fi fursecul perfect! Va spun sincer ca nu cred ca am folosit vreodata atat de multa ciocolata intr-un fursec atat de mic. Reteta este americana, bineinteles :) si specifica vreo jumatate de kilogram de ciocolata plus ceva chips-uri de ciocolata!
Intr-atat de nebuna nu sunt, deci am injumatatit cantitatile ingredientelor si zic eu ca bine am facut caci au iesit destul de multi biscuitei incat sa se sature si prietenii si rudele. Sunt intr-adevar deliciosi, dar recomand consumul cu masura, asta daca cineva poate sa inteleaga ce inseamna cuvantul "masura" atunci cand savureaza acesti biscuitei :). Si daca nu v-am convins, va mai zic ceva, cat sunt calzi sunt moi precum prjiturelele negrese tip brownies, atunci cand se racesc sunt chiar biscuitei dar cu si mai mult gust de ciocolata! E un duo perfect! :)

 

INGREDIENTE

  • 120 g ciocolata neagra 70% cacao de buna calitate
  • 120 g ciocolata cu lapte de buna calitate
  • 30 g unt
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 130g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 120 g chocolate chips (bobite de ciocolata)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate cookies:

Mai intai incazim cuptorul la 175 grade Cpe baie de abur punem la topit cele ciocolata neagra si cea cu lapte impreuna cu untul.

Intr-un caston batem bine de tot cele 2 oua impreuna cu zaharul, si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul, ciocolata topita o lasam un pic sa se raceasca (cat sa o simtim un pic calda pe deget) si apoi o adaugam la amestecul de oua.

Obtinem o crema spumoasa si lucioasa la care adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecam totul cu o lingura sau spatula.

Apoi adaugam bobitele de ciocolata, luam cate o lingurita din compozitie si punem pe tava de copt acoperita cu hartie de copt.

Lasam la copt 10-maxim 12 minute si nu deschidem usa cuptorului intre timp!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate cookies" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

AndreeaJ 1

26.01.2011, 21:25

Si inca ceva fetelor, tin sa va spun, puneti in tava la inceput cam o lingurita, compozitia s-ar putea sa se intinda un pic mai mult in tava si sa obtineti biscuitei mai mari. Cu cat sunt mai mici cu atat sunt mai pufosi, cu cat sunt mai mari, cu atat sunt mai crocanti. Depinde cum va plac.

mamaieelena 1

27.01.2011, 17:45

bune

Angelina_Elena 1

27.01.2012, 14:49

am trecut reteta la favorite!par asa perfecti si ciocolatosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciocolata cu lapte