Choux a la creme facute acasa

de Rahela Velicu in Prajituri, 1 Mar 2016 | 4769 vizualizari

 

Prajituri bune si care se fac foarte usor. Compozitia cojilor este cea de eclere. Cu aceste prajituri particip la concursul dedicat lui Godina si reteta este vizibila si pe site-ul meu alaturi de multe altele http://noiinbucatarie.ro/choix-la-creme-facute-acasa/

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 250 ml apa
  • un praf de sare
  • 1 budinca de ciocolata
  • 4 linguri de zahar
  • frisca
  • 500 ml lapte
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme facute acasa:

Se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine.

Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn. Este acelasi procedeu ca si la eclere.

Tava se tapeaza cu hartie de copt si se pun cu un pos sau cu o seringa de ornat prajiturile.

Eu am folosit o seriga de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit , pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos.

Prepararea cremei:  400ml lapte se pune la fiert. Restul de  lapte (100 ml) se amesteca cu praful de budinca si cu cel 4 linguri de zahar si se adauga peste laptele fierbinte amestecand continuu pana cand se ingroasa suficient. Se lasa la racit.

Cojile de choix-uri se taie decat partea de deasupra , se pune umplu cu crema, apoi peste crema punem cu o seringa de ornat si frisca si le acopeim cu partea taiata.

Le pudram cu zahar pudra la final.

TIPS-URI

1

Frisca se pune peste budinca doar dupa ce budinca s-a racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme facute acasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza, fructe uscate si lamai confiate