Choux à la crème de citron

de ionix in Prajituri, 27 Mai 2010 | 4295 vizualizari

 

Brr.. sper c-am scris bine :D:D Sylvia mă poate corecta dacă am greşit… pupici!
Reţeta este dintr-o revistă, nu ştiu care pt era decupată.

 

INGREDIENTE

Pentru choux:

  • 300 ml apă
  • 150 ml ulei
  • 250 g făină
  • Un praf de sare
  • 4 ouă

  Pentru crema:

  • 3 ouă mari
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 2 lg cu făină
  • 2 lg cu amidon
  • 400 ml lapte mai gras
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • Sucul de la două lămâi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la crème de citron:

 

Prepararea cremei:

Ouăle le batem spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat.

Se adaugă untul moale şi se bate bine bine.

Se pune lingurile cu făină şi cele cu amidon iar apoi se amstecă repede pentru a nu face cocoloaşe.

Se pune şi laptele iar apoi pui pe aragaz, la foc mic.

Se amestecă într-una până se leagă crema, trebuie să fie un pic mai tare.

După ce s-a legat, dăm crema la rece. Când s-a răcit se adaugă sucul de lămâie.

Eu am făcut şi cremă de fructe de pădure, adăugând sirop de fructe de pădure.

  

Prepararea choux-ului:

Într-un vas mai înalt se pune la fiert apa împreună cu uleiul şi un praf de sare.

Se lasă până în momentul în care dau în clocot iar în acel moment se adaugă făina, toată odată.

Se amestecă  alert pentru a nu face cocoloaşe, de preferat ar fi să se bage mixerul.

Se amestecă întruna până când aluatul se desprinde de pe vas, nu durează mai mult de 5 minute.

Această compoziţie se dă la răcit iar când s-a răcit se adaugă ouăle, unul câte unul.

Într-o tavă punem hartie de copt şi pregătim cuptorul.

Compozitia de choux se pune într-un sprit şi se fac formele direct în tavă.

Se dau la cuptor, în partea de sus, şi se lasă la foc iute pâna-şi schimbă culoarea spre auriu. Nu se lasă mai mult de 5 minute.

Se scot pe o tavă şi se lasă la răcit. Când s-au răcit, se taie-n doua şi le umplem cu multă cremă.

Le ornăm cu frişcă sau ciocolată şi le dăm la frigider.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la crème de citron" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ionix 1

27.05.2010, 21:58

@Roxy... fata, tie-ti dau toata dragoastea mea.... vrei?

Rocsi 1

27.05.2010, 22:03

acu o dai la intors stiu eu...

ionix 1

27.05.2010, 22:05

n-o dau ... stii ca esti febletea mea hai ca mai am retete de pus si cred c-apuc sa le pun iar peste o luna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fantezie