Toata lumea stie. Ce e bun ingrasa. Adevarul e ca mancarica asta e prea buna ca sa ne pese.O data merge, nu-i asa? Nu va fie teama s-o incercati, chiar daca e facuta cu miere. Celelalte ingrediente echilibreaza asa bine gustul dulce al mierii, incat acesta nu se simte.
Amesteca intr-un castron mierea, lamaia, soia si susanul.
Pune pulpele de pui si amesteca bine, astfel incat sa fie acoperite peste tot de marinada
Lasa in frigider 2 ore. Din cand in cand mai invarteste ciocanelele in marinada.
Scoate carnea din marinada (pe care o pastrezi) si scurge-le putin.
Pe o farfurie amesteca faina cu sare si piper. Da carnea prin acest amestec.
Intr-o tigaie mare in care sa incapa toata carnea, incalzeste untul si uleiul. Prajeste ciocanelele la foc mare 3-4 minute, sa se aureasca pe toate partile.
Daca nu ai o tigaie asa de mare, pune doar 1/2 din unt si ulei si prajeste jumatete din carne. Apoi curata tigaia si prajeste si cealalta jumatate. Nu folosi uleiul anterior, pentru ca va arde carnea.
Pune toata carnea in tigaie, da focul mic, pune un capac si lasa 15 minute ca sa se patrunda carnea. Aceasta e gata daca, atunci cand o intepi cu furculita sucul care iese e clar si nu mai are urme de sange.
Scoate carnea din tigaie si pastreaz-o la cald.
Scurge aproape tot uleiul din tigaie. Adauga marinada si vinul. Amesteca. Lasa la fiert pana cand sosul se reduce la jumatate si se ingroasa.
Daca uleiul este prea ars, pune marinada si vinul intr-o craticioara. Adauga 2 linguri din ulei (fara arsuri) si fierbe pana ce scade la jumatate.
Serveste ciocanelele de pui cu sosul de vin. Garniseste cu patrunjel proaspat tocat.