Delicioasa si deloc...nevinovata :)))) asa ca va rog cu masura, daca va puteti abtine :)))
Aceasta ciocolata are o consistenta cremoasa si usor sfaramicioasa.
Se face un sirop din apa si zahar pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, se adauga untul si se amesteca pana se topeste, apoi si laptele lichid in care am adaugat din timp esentele.
Tragem vasul de pe foc si incorporam cacaoa si apoi tot laptele praf amestecand bine cu un tel.
Introducem mixerul vertical si omogenizam foarte bine compozitia.
Se unge o tava de Jena cu unt si apoi se toarna compozitia de ciocolata. Se lasa la rece minim 6 ore sau mai bine toata noaptea.
A doua zi o taiem si o servim. Se taie mult mai usor si mai frumos daca inainte de a o servi se pune tava la congelator 25 de minute.
1
Serviti-o cu alune de padure sau nuci, acestea pot fi introduse si in compozitie