Ciorbă cu perişoare din peşte

de Pur_si_simplu_papa_bun in Ciorbe, 13 Apr 2011 | 5824 vizualizari

 

Când mai ai doar trei bucăţi de filé de peşte în congelator şi nu ai chef să umpli casa cu fum şi miros de prăjit, o alternativă delicioasă este ciorba de faţă.

 

INGREDIENTE

  • • filé de peşte
  • • 1 ou
  • • ceapă verde + 1 ceapă albă
  • • 3 morcovi
  • • ţelină
  • • câţiva cartofi
  • • 4 linguri de orez
  • • 2 linguri de făină
  • • pătrunjel şi leuştean verde
  • • roşii din conservă sau bulion
  • • zeamă de ardei iute murat sau zeamă de lămâie, borş (pentru acrit ciorba)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă cu perişoare din peşte:

Am scos peştele din congelator, l-am lăsat să se decongeleze, am „pescuit” cu penseta ultimele oase rămase în filé şi l-am tocat în robotul de bucătărie împreună cu 2 fire de ceapă verde şi nişte pătrunjel verde.

Carnea tocată am amestecat-o cu un ou, 2 linguri de orez (fiert câteva minute, scurs şi limpezit în apă rece), 2 linguri de făină, sare şi piper. Din amestec am modelat perişoarele.

Separat, morcovii, ceapa şi ţelina tocate le-am călit în puţin ulei, am adăugat apă şi le-am lăsat să fiarbă, apoi am adăugat restul de orez spălat şi cartofii tăiaţi cuburi.

Când cartofii sunt aproape fierţi, am pus cu o lingură perişoarele în ciorbă, roşiile din conservă şi le-am mai lăsat la fiert aproximativ 5-7 minute (peştele fierbe repede).

Ciorba am acrit-o cu zeamă de ardei iute murat.

Am tocat o mână mare de leuştean şi pătrunjel verde pe care le-am adăugat în ciorbă. Am pus sare şi piper şi am păpat-o cu smântână şi ardei iute. Un deliciu!!!

Să aveţi poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă cu perişoare din peşte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel cu dovlecel